PDA

View Full Version : screen freezes



Wolfen
03-14-2001, 02:06 PM
I'm having the following problem, and everybody says they can help, but nothing is working...
My screen freezes. Always while either A)scrolling with center mouse wheel or B) resizing window. Requires a hard reboot (Ctrl-alt-delete has no effect). It only seems to happen while working in Microsoft programs (Word, IE5.5, Excel, OE) - never while on a game. Using Win98SE, recently updated graphics card (NVidia GeForce2 GTS) driver and MS Windows update to no effect. Running 98SE on Athlon 1Ghz with 128Mpc133. Recently ran Norton System Doctor and defrag. No major errors - all fixed. When this system runs, it runs great.
Any help appreciated,
Wolfen


[This message has been edited by Wolfen (edited 03-14-2001).]

Randy_tx
03-14-2001, 03:33 PM
Since you didnt post what you have ALREADY tried....you will probably get more of the same advice you have already gotten....The FIRST thing I would do (assuming you are running a correctly clocked Athalon) is go to Control Panel/System/Performance and slow down the graphics about one or two notches....Could be your video card, cpu & win98 arent working correctly together (timing). Additionally, if you have not already done so, you might want to go to the Nvidia site and download their latest drivers....there might be some issues with that card and AMD athalon's.

------------------
"As hard as a rock & dumb as a brick"...Windows CEMeNT

Randy_tx
03-14-2001, 03:39 PM
Sorry......I see where you have already updated the nvidia drivers http://www.PCGuide.com/ubb/biggrin.gif

------------------
"As hard as a rock & dumb as a brick"...Windows CEMeNT

Randy_tx
03-14-2001, 03:44 PM
What motherboard are you running the Athalon on?

------------------
"As hard as a rock & dumb as a brick"...Windows CEMeNT

Wolfen
03-14-2001, 06:58 PM
[QUOTE]Originally posted by Randy_tx:
What motherboard are you running the Athalon on?

ASUS A7V-Socket A. Not overclocked.
As for what I have done so far... uninstalled/reinstalled just about every program on system including Windows (Had ME, but wasn't worth the trouble). Reformatted HD. New Micron RAM installed. Followed NVidia's suggestions re the mouse pointer and graphics settings (and now going to try yours). Experimented with shutting down and/or updating various programs while on the internet and not(especially McAfee anti-virus, Norton System Doc, ZoneAlarm and WinFax10). Got a cable modem. http://www.PCGuide.com/ubb/wink.gif
Any more suggestions??

Wolfen
03-14-2001, 11:54 PM
just an update... 5hrs later (surfing with multiple windows open for the last 2 hrs) and all seems stable so far. Keeping my fingers crossed.
http://www.PCGuide.com/ubb/smile.gif

Randy_tx
03-15-2001, 03:59 PM
COOL http://www.PCGuide.com/ubb/biggrin.gif ......... I wouldnt awaken a sleepin dog.....hope it stays stable for you.

------------------
"As hard as a rock & dumb as a brick"...Windows CEMeNT

[This message has been edited by Randy_tx (edited 03-15-2001).]